Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sátoraljaújhely

2010.09.14

Kép

Hétvégén került megrendezésre a B.A.Z. Megyei Rallye Sprint sátoraljaújhelyi futama. Reggel elrajtoltatok, de szomorúan értesültem a hírről, hogy kiestetek, és gyakorlatilag totál kárra tört az autótok. Mi történt Srácok?

Egy bal 23 vége saras kanyarban az autó eltolta az orrát, és már nem tudtam mit tenni, csakhogy mégis tegyek valamit álló (Discós) fékkel érkeztünk a fának. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az útszéli fa megfogott, mert a következő az 10 méterrel lejjebb volt, ahová már valószínű tetővel érkeztünk volna.

 

Gondolom már százszor, átrágtátok a történteket, mi volt a gond?

Nagy sebességgel érkeztünk a kanyarba. Siettünk, mert matematikailag még nem volt eldőlve a kategóriánkban a bajnokság végeredménye, és mivel technikai sportról van szó, így küzdöttünk hisz bármi megtörténhet.

 

Ti egyben, éppen és egészségesen megúsztátok?

A nyakránduláson kívül hála istennek nem lett bajunk.

 

Úgy gondolom, aki már ilyen szinten foglalkozik a rallye-val, és próbál a lehetőségekhez mérten a legjobban produkálni, és akik ilyen lelkesedéssel építenek egy szép versenyautót, azokat lelkiekben is megvisel egy ilyen esemény. Még akkor is, ha minden egyes elrajtoláskor tisztában vagytok azzal, hogy ez bármikor megtörténhet... Hogy érzed magad? Elérzékenyülés...?

Nagyon megviselt mindkettőnket illetve családjainkat is, mert Ők tudják mennyi pénzt, energiát fektettünk már az autóba, illetve a versenyzésbe. Mivel nem az autótörésről vagyunk híresek így ez idáig ez volt a legnagyobb esésünk ezzel az autóval. Az első pillanatban úgy tűnt vége mindennek, mert sajnos nem állunk úgy anyagilag, hogy új autót építsünk. Itt szeretnénk megköszönni Édesanyámnak a segítséget, mert nélküle ez az év nem jött volna össze!!!

 

És hogyan tovább? Tudjátok-e már, hogy mi maradt épp a gépből és mi az, ami már biztos, hogy eldobós? Ami kuka: hűtő, vízpumpa, gépháztető, homlokfal, lökhárító, bölcső, kuplungszerkezet. Jövőhét elején kezdik újjá építeni az autót, aztán mehet vissza bele futómű- motor  - váltó stb. Reméljük rejtett hibák már nem jönnek elő, és gond nélkül talpra tudjuk állítani a versenyautót.

 

A bajnokság eddigi futamain elég eredményesen szerepeltetek. Több beszámolótokat olvashattuk már. De felelevenítenéd azt, hogy hol is tartottatok ez idáig?

A bajnokságban második helyen állunk még most is, illetve a második helyről is estünk ki a 3. gyorsaságin. Itt szeretnénk gratulálni a Kisubi – Uborka párosnak a bajnoki címhez a kategóriánkban.

 

Említettél valami olyat nekem, hogy majd megnézitek a pontszámokat, és ha kell, akkor nekivágtok a következő futamon -ami ha jól tudom Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt-en kerül megrendezésre-, valamivel. Mivel is?

Az esés után megbeszéltük, hogy ha a kocsi nem javítható, akkor átrakjuk a motort –váltót és még egy – két dolgot a navigátorom Simi autójába és azzal indulunk. Az Ő autója szlalomra épült, de a következő versenyt biztos kibírta volna.

Ahogy én téged ismerlek, már van némi elképzelésed a következő autód megépítésével kapcsolatban. Látod-e már a fényt ebben az átmenti alagútban? Mi a terv 2011.-re?

Mivel az autó javítható és már darabokban van ezért ez lesz megcsinálva. .

A 2011. ről még nem beszéltünk. Vannak ígéretek, majd meglátjuk.

 

Zárszóként szeretnék gratulálni az eddigi eredményeitekhez. S kívánom, hogy minél hamarabb újra el tudjatok rajtolni, s versenybe tudjatok szállni az idővel.

Köszönjük szépen, és reméljük, hogy a következő versenyen találkozhatunk a rajtban.

 

Szeretettel várunk mindenkit a legendás Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt gyorsaságin  október 23 – 24.-én.

Üdvözlettel: Csiri - Simi

 

A mappában található képek előnézete SÁTORALJAÚJHELY

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.