Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kazár Rally sprint

2009.02.23

Helyszín:     Kazárt – Salgótarjánnal összekötő közút 

Időpont:     2009. március 22.-e, vasárnap

Adminisztratív átvétel : 2002.03 21 Szombat Kazár Magtár Közösségi ház 12 órától 16 óráig
Pályabejárás: (csak matrica nélküli utcai autóval) 21.-én. szombaton 16 óráig

Rajt : 22.-én vasárnap 8:00

A távolabbról érkező versenyzőknek 22.-én 7 óráig pályabejárás illetve adminisztrációs átvétel de ezt telefonon és írásban is kérelmezni kell. (Az a versenyző, aki a kérelem benyújtása nélkül csak vasárnap érkezik, rajtszámot nem kap, nem állhat rajthoz és a nevezési díjat sem kapja vissza!)

Pálya:  4.2 kilométer hosszú, jó minőségű aszfaltos közút. 3-szor oda, 2-szer vissza összesen 20.8 km. A rendező nem várt események esetén 1 szakaszt törölhet.

Feltétel: Megfelelő műszaki állapotú autó, Bukósisak, biztonsági öv, elakadásjelző háromszög, bukócső legalább 2kg –os tűzoltó készülék  Jó minőségű nyári gumi vagy slick! Kopott téligumival rajthoz állni tilos! (Jogosítvány, forgalmi nem szükséges,)

Gépátvétel: Szúrópróbaszerűen a rendezvény egész ideje alatt a nem megfelelő autót azonnali kizárás terhe mellett  (öv, akkumulátor és ülésrögzítés, cső és tűzoltó készülék)!

Nevezés:  Előnevezéssel, rózsaszínű csekken, 20.000Ft nevezési díj befizetésével .a nevezések az  alábbi címre küldhetőek: Kovács Tamás 3127 Kazár Lenin út 25 , a nevezési lappal együtt kitöltve postán. vagy faxon :06 32/783-398 faxszámra.  A beszkennelt nevezői lapokat e-mailbe is elfogadjuk! Nevezési lap innen letölthető

Nevezési határidő: 2009. 03. 14. éjfél!  Helyszíni nevezés nincs!

Figyelem! Maximum az első 80 nevezést tudjunk elfogadni és csak a befizetést igazoló szelvény másolatával érvényes a nevezés!
 
Szerviz: A Kazári oldalon a menetirány szerinti jobb oldalon Szerelőponyva használata kötelező!
    
Értékelés:  5 futam fotocellával mért összesített ideje alapján történik. A versenyzőt és a navigátort egyaránt kategóriánként és abszolútban is értékeljük. 1-3. helyig serleg, 4-6-ig oklevél.
Figyelem! Az a versenyző aki a díjátadón nem jelenik meg és nem veszi át a díjat az lemond a díjazásáról és azt később sem veheti át és nem postázzuk el.

Kategóriák:

M1:     0-tól    1000     ccm –ig
M2:     1001 - 1300     ccm -ig
M3:    1301 – 1600     ccm –ig
M4:    1601 - 2000     ccm -ig
M5:    2000-fölött  összkerekes
Lada kupa 1600 ccm-ig   

Egy kategóriába legalább 3 autónak rajthoz kell állnia amennyiben nem, úgy az eggyel nagyobb kategóriába soroljuk az adott versenyzőt!

Eredményhirdetés: Az utolsó autó célba érkezése után ½ órával kb.16-óra. /Helyszín: Kazár:Magtárház/

A Versenyre vonatkozó főbb szabályok
Biztonsági előírások:

Zászló jelek:

  •  Sárga Zászló:     A pályán veszélyre lehet számítani fokozott figyele haladjunk a hátralévő szakaszon egészen a célig.
  •  Piros Zászló:     A pályán valószínűleg akadály van. A továbbhaladás lehetetlen vagy túlzottan veszélyes ,ebben az esetben a megállás kötelező ,és csak rendezői utasításra haladhatunk tovább.

OK tábla , vörös kereszt:

  • OK tábla: Ez a zöld OK feliratú lap.  Az OK táblát személyi sérülés nélküli baleset, vagy műszaki hiba esetén helyezzük ki az autóra, jól látható helyre, hogy a mögöttünk érkező versenyzőkel tudatni tudjuk, hogy minden rendben van nincs szükség segítségre. Ezen kívül baleset esetén, minden versenyző az autójától 150 métere az elakadásjelző háromszöget köteles kitenni.

 

  • Vörös kereszt: Ez a jelzés az ok tábla hátulján található. Ezzel a jelzéssel tudatjuk a mögöttünk érkezőkkel, hogy személyi sérülés történt, elsősegélynyújtásra van szükség.  Ebben az esetben a versenyző köteles azonnal megállni a navigátor kiszállni és megpróbálni segíteni! A pilóta, pedig folytatja útját és a legközelebbi rádiós ponton vagy a stopban tájékoztatja a balesetről a sportbírót.

 

1.    Rajtoltatás percenként.
2.    Rajtból való kikésés első esetben figyelmeztetés második esetben időbüntetés majd kizárás.
3.    Korai rajt 10mp büntetés von maga után.
4.    Stopnál megállás nélküli áthaladás kizárást a stopvonal nem megfelelő megközelítésem túlcsúszás esetén 10mp büntetés. ( A stopot lehetőleg úgy kell   megközelíteni ,hogy a pálya szélén álló sportbíró lássa a megállási szándékot és a pályabíró mellet az első ablak letekerésével kitudjuk adni a menetlevelet.) Büntetés esetén a versenyzővel rögtön közölni kell a büntetés tényét
5.    A pályán a menetiránnyal szemben való közlekedést kizárással jutalmazzuk.
6.    Akadályoztatás esetén a saját legjobb időt írjuk jóvá, de ezt a Stopba jelezni kell.
7.    A pályán kívül történő baleset okozásáért illetve a nem megfelelő közlekedésért kizárás jár.
8.    Óvás időmérés ellen és technikai óvás nincs. Egyéb esetben az óvás díja 20000 Ft, az óvás benyújtása az utolsó autó célba érkezése után 15 percig írásban lehetséges.
9.    A versenyen mindenki saját felelősségére indul a keletkezett károkért csakis a kárt okozó versenyző vagy néző a felelős. A rendező ezekért a károkért nem vállal felelősséget, és nem téríti meg azokat.
10.    Lassító :az a versenyző, aki a lassítót hátulról kikerüli, levágja 10 mp büntetést kap.


Figyelem!
Megkérünk minden versenyzőt, és nézőt aki a helyszínre látogat, hogy óvja és védje a természet tisztaságát! Versenyzőknek a szerelőponyva használata kötelező!

Információ: Kovács Tamás 20/416-00-86 vagy kobak77@freemail.hu  - http//: kobak.tarjaninfo.hu

Jó versenyzést kíván a Kobak Motorsport Club!
 

A mappában található képek előnézete II. Kazár rallysprint

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.